Tervetuloa Zeiton Sporthorsesiin!

Virtuaalista puoliverijalostusta

Zeiton Sporthorsesin tai lyhyemmin Zeitonin tarina alkoi ensi kerran jo vuonna 2013, kun perustin tallin omien Zweibrückereideni kodiksi. Pian tämän jälkeen mukaan tuli myös muutama muu puoliverinen ja ensimmäiset kasvatit syntyivät. Toiminta pysyi tuolloin kuitenkin hyvin pienimuotoisena ja keskittyi pääosin hevosten kisauttamiseen ja satunnaisten kasvattien teettämiseen. Toimintaa ylläpidin jokusen vuoden, mutta muiden hevosrotujen ja lajien viedessä mielenkiinnon ja samoihin aikoihin myös piirtoinspiraationi laskiessa, päätin laittaa tallin tauolle.

Kuitenkin nyt vuosien hiljaiselon jälkeen oli suuri ilo huomata, että edelleen on todistettavasti elossa ainakin yksi Zeitonin ensimmäisistä kasvateista, Leafocean Zei. Osittain tämä kasvatin löytäminen sekä myös piirrospuolella puhaltavat uudet tuulet laittoivat minut miettimään, josko vielä sittenkin jaksaisin pyyhkiä Zeitonin tallikäytävät pölystä ja vähän maalailla paikkoja uuteen uskoon.. Niinpä tartuin tuumasta toimeen ja huhtikuussa 2020 avasin uudelleen tallin ovet yleisölle.

Zeitonissa kasvatan edelleen puoliverihevosia koulu- ja estepuolelle. Omat hevoseni tulevat kuitenkin jatkossa kilpailemaan vain villeissä kilpailuissa ja näyttelyissä käydään PKK:n sekä nyt uudistuksen myötä myös NJ:n puolella. Pyrin kantakirjaamaan ainakin jalostuskäytössä olevat hevoset, ja yleisesti tähtään PKK:n sekä NJ:n arvonimiin. Varsoja saa tilauksesta, ja orit ovat tarjolla jalostukseen ulkopuolisille kasvattajille. Hevoskasvatuksen lisäksi järjestän satunnaisesti myös näyttely- ja kilpailutoimintaa.


Yhteyden minuun saa tarvittaessa Keskustassa sekä sähköpostilla.

Terveisin Elisa VRL-06066
elisa06066 gmail.com

Zeiton Sporthorses on virtuaalitalli ja siellä asuva hevonen on virtuaalihevonen. Tallin ulkoasu on M Layoutsista, ulkoasun muokkaus on Elisan käsialaa.
Loput sivuston tekijänoikeusmerkinnöistä löydät täältä.